Usein kysyttyä

Mitä hyötyä minulle on hääsuunnittelijasta?
Hääsuunittelija auttaa sinua pysymään budjetissa ja välttämään kalliita virheitä. Hääsuunnittelija auttaa myös säästämään aikaa ja luomaan stressittömän, unelmien hääpäivän.


FAQ
Kuva: Eveliina Mustonen
Enkö voi hoitaa suunnittelua itse?
Tietenkin voit hoitaa suunnittelut itse, mutta suunnittelu voi olla aikaa vievää ja vaivalloista, joten apu saattaa olla tarpeen. Juhlapaikan ja catering firman etsiminen, valokuvaajan löytäminen, floristit, plaseeraus ja sadat pienet yksityiskohdat voivat viedä yllättävän paljon aikaa. Hääsuunnittelija auttaa sinua saamaan parhaat tarjoukset ja luotettavat palvelujen tarjoajat. Jos kuitenkin päätät hoitaa suunnittelut itse, voi hääsuunnittelija varmistaa hääpäivänäsi, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, jolloin itse voitte vain keskittyä nauttimaan päivästänne.


Voinko palkata suunnittelijan hoitamaan vain tietyt osa-alueet?
Tietenkin. Tarvittaessa suunnittelija hoitaa suunnittelut/järjestelyt alusta loppuun, mutta jos tarvitsette apua vain esimerkiksi valokuvaajan löytämisessä, ohjelman suunnittelussa tai juhlapaikan etsinnässä, sekin onnistuu.Kuinka aikaisin häitä kannattaa alkaa suunnittelemaan?

Parasta on aloittaa jo vuosi tai puolitoista vuotta ennen varsinaista hääpäivää. Se voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta todellisuudessa se ei ole. Moniin juhlapaikkoihin ja kirkkoihin voi olla pitkätkin jonot, joten niiden tiedustelu on hyvä aloittaa ajoissa. Valinnanvaraa on myös enemmän mitä aikaisemmin aloitat. Aloittamalla ajoissa, sinulla on aikaa keskittyä paremmin kaikkiin yksityiskohtiin ja luoda juuri sellaiset häät, joista olet aina unelmoinut.Voinko pyytää ystävää tai sukulaista suunnittelemaan hääni?

On hyvä saada läheiset osallistumaan häihin, mutta parhaiten he nauttivat häistänne olemalla vieraina. Monesti kaasot ja bestmanit haluavat olla mukana suunnittelussa ja onkin hyvä antaa heidän mm. järjestää ohjelmaa hääpäivälle. Häiden järjestäminen vaatii kuitenkin niin paljon työtä, että kaiken järjestäminen itse voi olla liian stressaavaa ja työlästä. On hyvä antaa kokeneen suunnittelijan hoitaa osa tai kaikki järjestelyt.


Kuinka paljon hääsuunnittelijan palkkaaminen maksaa?
Hinta määräytyy häiden koon ja työmäärän mukaan. Työnlaatu ja jälki on sama, on kyseessä sitten intiimit 12 hengen häät tai mahtipontiset 250 hengen häät. Jokainen hääjuhla on uniikki ja juuri teitä varten suunniteltu.  Ensimmäinen hääsuunnittelu palaveri on ilmainen (max 1h). Jos tapaaminen ei johda toimeksiantoon, veloitan tapaamisesta 50 € per tunti.